Ons team

Graag stellen we ons team aan je voor. We zijn een groep enthousiaste mensen die gelooft dat ons voedselsysteem anders moet en anders kán. Daarom hebben we samen de mouwen opgestroopt om in elk dorp een voedseltuin te realiseren.     

De grondleggers

Onze grondleggers zijn de initiatiefnemers van ‘Elk dorp een eigen voedseltuin’. Ze spitten de grond om en willen in de provincie Groningen een stevige voedingsbodem creëren waarop de voedseltuinzaadjes goed kunnen groeien.

Rike Schuurman

Rike gelooft dat ‘terug’ gaan naar lokale zelfvoorzienende dorpen het logische antwoord is op de klimaatcrisis. Rike kan goed luisteren, buffelt door en is niet bang om haar kop boven het maaiveld uit te steken. Dat doet ze het liefst samen. Haar favoriete voedselseizoen is de herfst en dat komt door appeltaart en pompoensoep.

Paulien Kooistra

Paulien is enthousiast, verbindend en noemt zichzelf een natuurmens. Ze wil dat gezond en verantwoord voedsel uit de eigen omgeving voor iedereen toegankelijk is. Het naseizoen wint het van de andere seizoenen door de kleuren, geuren en de vele stamppotten op het menu.

Valerie Schaaphok

Valerie is mede-initiatiefnemer en wil bewustwording creëren om anders met de aarde om te gaan. Voedselverspilling tegengaan is haar ideaal. Ze noemt zichzelf dan ook Idealistisch, nuchter en een doorzetter. Als echte zoetekauw geniet ze het meeste van de zomer en herfst, wanneer er zoet fruit in overvloed is!

Bas Welvering

Bas is agro-ecologisch tuinder en vindt het belangrijk dat we als samenleving een goed alternatief opzetten voor het bestaande grootschalige landbouwsysteem. Zonder chemicaliën, in samenwerking met de natuur en waar smaak en voedingswaarde (veel) belangrijker zijn dan winst. Bas begeleidt startende tuinders en adviseert het bestuur. Het begin van de herfst is z’n favoriete seizoen: zó ontzettend veel overvloed, met langzaam veranderende kleuren. Prachtig!

Andreas Ensing

Andreas vindt dat we meer in samenhang moeten leren leven met onze omgeving. Iedere plant, dier en insect heeft zijn rol in het ecosysteem. Dat een stuk “dooie” grond binnen twee jaar kan worden omgetoverd tot een zintuigen-strelend geheel heeft hem verrast en hij zet zich graag in om dát de standaard te maken. Als bezige bij steekt hij graag de handen uit de mouwen en pionieren past bij hem. Hij houdt van de lente omdat na een periode van stilte, alles weer tot bloei komt.Menno Visser

Menno was betrokken bij een zelfoogsttuin in Haren en een voedselbos in Glimmen. Hij kweekt groente en fruit in zijn achtertuin. Ook kweekt hij shiitake paddenstoelen. Menno is geïnteresseerd in duurzame projecten op het gebied van energie en voedsel. Zijn zelfgemaakte paddenstoelen soep smaakt hem goed.