Voor burgers

Geloof jij net als wij dat ons voedselsysteem anders kan. Zelfs anders moet? Wil jij groente en fruit in het dorp kopen én dat het dàà`r geproduceerd is? Jij kan helpen om lokaal en ecologisch geproduceerde groente en fruit de normaalste zaak van de wereld je dorp te maken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Start het gesprek

Ben jij enthousiast over voedseltuinen en wil jij een voedseltuin in jouw dorp? Start het gesprek met je dorpsgenoten, de politieke partij waar je op stemt of lid van bent, de vereniging voor dorpsbelangen of vrienden en buren. We helpen je graag zaadjes planten.

Bezoek een tuin

Wil je lokale voedseltuinen steunen? Kom dan op bezoek bij een van de tuinen in Groningen.

Bezoek een voedseltuin voor teambuilding of vergadering
Een tuinbezoek is een leuke dag of dagdeel in de buitenlucht. Je helpt actief mee op de tuin. Lekker met je handen in de Groningse grond wroeten. Je kunt een rondleiding krijgen, een workshop volgen en lekker eten. De mogelijkheden voor tuinbezoek verschillen per tuin. Neem contact op met de tuin om jouw wensen te bespreken. De tuinders stellen graag met jou een programma samen.

Bezoek een voedseltuin tijdens een open dag
Regelmatig organiseren tuinen activiteiten of een open dag. Kijk in de agenda voor een overzicht van geplande activiteiten op de tuinen. Als je vaker de tuin wilt bezoeken, kijk dan of een lidmaatschap iets voor je is of word vrijwilliger.

Word vrijwilliger

Op een tuin is genoeg te doen. Daarom zoeken tuinen vrijwilligers om te helpen met het onderhouden van de tuin. Van zaaien tot oogsten en van opruimen tot nagenieten in de stoel. Meewerken op de tuin is leuk, leerzaam, gezond én gezellig.