Nieuws

Economic sustainability of CSA Food Gardens

Studenten Sterre en Kasia (RUG) presenteren resultaten onderzoek

Van begin februari en tot eind juni (2024) hebben Sterre en Kasia een onderzoeksstage gedaan bij de Stichting Groninger Voedseltuinen. Tijdens deze periode deden zij onderzoek naar de verdienmodellen van verschillende voedseltuinen. Met dit onderzoek is er aan de ene kant meer inzicht gekomen over wat voor verdienmodellen er voorkomen bij voedseltuinen in de provincie Groningen. Daarnaast hebben ze aanbevelingen gedaan om deze verdienmodellen te versterken. 

Oogstfeest Save the Date

Save the date: Oogstfeest 14 september!

Op zaterdag 14 september vieren we ook dit jaar weer het Groninger Oogstfeest! Deze mooie derde editie zal plaats vinden op de Blije Bodem te Groningen. Dit jaar zal in het teken staan van het thema ”iets tot in de bodem uitzoeken”

Tijdens deze dag vieren we de Groningse oogst en in het speciaal vragen we aandacht voor een gezonde Groningse bodem. Want van een gezonde bodem wordt iedereen blij; van mens tot micro organisme. Overdag zullen er verschillende workshops, lezingen en andere activiteiten op het programma staan voor jong en oud. Ook dit jaar zal er ’s avonds een afsluitend diner zijn. Meer informatie over het Oogstfeest kun je vinden op de webpagina over het Oogsfeest 2024.

Save the date: Noordelijke Zadenmarkt op zaterdag 30 maart

Save the date: Noordelijke Zadenmarkt op zaterdag 30 maart Na een onderbreking van vier jaar is het zover: de Noordelijke Zadenmarkt! Voor deze zevende editie verwelkomen het Noordelijk Zadennetwerk, Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen je op zaterdag 30 maart met open armen voor een zadenmarkt in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

(meer…)