Eerste intervisie-avond was een succes

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Op 25 maart ’24 vond de eerste intervisie avond, georganiseerd door Stichting Groninger Voedseltuinen, plaats. Met deze avonden wil de stichting CSA tuinders in onze provincie ondersteunen bij al hun vragen. Tijdens de eerste avond stond de vraag van Saskia van Gelderen centraal hoe zij vrijwilligers kan verbinden aan een haar nieuwe tuin.

De avond werd begeleid door Marike Broekema van Vrijwilligers Groningen. Marike nam de groep tuinders mee aan de hand van een 7 stappen plan met als doel Saskia te helpen met het vinden van haar kracht en uitdaging in dit vraagstuk. Het leverde niet alleen voor Saskia maar ook voor de andere aanwezigen goede tips op. Zo zijn er positieve ervaringen en tips gedeeld over hoe je op een organische manier vrijwilligers kunt betrekken op je tuin, en zijn is er doorgepraat over hoe je op vaste momenten in de week vrijwilligerswerk kunt organiseren. Er zijn ook suggesties gedaan over hoe je voortgangsgesprekken zou kunnen inplannen met vrijwilligers. Na afloop van de intervisie heeft Marike de aanwezigen nog mee genomen in meer kennis en informatie over ‘het vinden en binden van vrijwilligers’. Ook dit leverde voor de aanwezige tuinders praktische nieuwe inzichten op.

De intervisie avond is door alle aanwezigen als zeer waardevol ervaren. Er is dan ook afgesproken deze avonden vaker te gaan organiseren. Wij nodigen daar graag alle CSA tuinders voor uit. Mocht je interesse hebben om aan te sluiten bij deze avonden dan kun je dit doorgeven via info@groningervoedseltuinen.nl Je kunt via dit mailadres ook doorgeven welke vraag je tijdens een dergelijke intervisie avond wilt bespreken.

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *