Word vrijwilliger

Rijen groente in de voedseltuin

Op een tuin is genoeg te doen. Daarom zoeken tuinen vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken. Van zaaien tot oogsten en van opruimen tot nagenieten in de stoel. Meewerken op de tuin is leuk, leerzaam, gezond én gezellig

Meewerken op een voedseltuin vermindert stress en maakt vrolijk

Wie regelmatig met z’n handen in de aarde zit te wroeten weet het al lang; tuinieren is gezond. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat tuinieren stress vermindert en je vrolijk maakt. Al is het met één plant op je balkon. De positieve effecten van tuinieren ervaar je al naar een paar minuten. Om je stresshormonen te laten dalen, moet je minimaal 20 minuten je groene vingers aan het werk zetten. Meewerken op een voedseltuin is dus een goed idee. Kom jij je armen uit de mouwen steken?

Meewerken op een voedseltuin verbindt

Voedsel verbouwen verbindt. Dat voel je als je samen werkt om een lekkere oogst te realiseren. Met een vaste groep vrijwilligers zet jij je in voor een verse oogst. Je ontmoet nieuwe mensen of oude bekenden. Tussen het werk door even tijd voor koffie en een praatje. Gezellig!

Meewerken op een voedseltuin smaakt naar meer

Als je je eten ziet groeien en bloeien, ben je bewuster van wat je eet. Wanneer het eten op je bord ligt, smaakt het nog lekkerder en je waardeert je voedsel zoals je nog niet eerder deed. Dat smaakt naar meer!