Oogstfeest 2023

‘Daar plukken we samen de vruchten van’

Op zondag 10 september 2023 vierden we de oogst van alle Voedseltuinen in de provincie Groningen. Het was weer een waardevol moment en hebben met vele bezoekers feestelijk stil mogen staan bij wat de natuur ons te bieden heeft. Dit jaar vierden we feest in Kiel-Windeweer, Bedum, Bad-Nieuweschans en Oostwold. Gasten konden aanschuiven aan lange tafels voor een diner met Kee. Het was een fantastische dag!

Feest!

Net als vroeger staan we dan feestelijk stil bij de opbrengst van de oogst. Dit jaar op de tuin ‘het Groeipunt’ in Kiel-Windeweer én op ‘de Woldtuin’ in Bedum. Met als motto ‘daar plukken we samen de vruchten van’. Want van samen tuinieren wordt iedereen blij en het is gezond voor lichaam en geest. Het draait op deze dag dan ook om elkaar te ontmoeten en samen actief te zijn. Hieronder een paar plaatjes van het oogstfeest in Kiel-Windeweer en Bedum.

Nationaal programma Groningen maakte een video met een mooie sfeerimpressie tijdens het oogstfeest in Kielwindeweer, bekijk die hier.

Stichting Groninger Voedseltuinen organiseert ieder jaar met steun van het Nationaal Programma Groningen het Oogstfeest. Voor toekomstige edities, houd de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.