De boer, de kok en de arts

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Op zaterdag 14 september viert Stichting Groninger Voedseltuinen wederom het Groninger Oogstfeest! Deze derde editie zal plaatsvinden op de Blije Bodem te Groningen. Dit jaar zal in het teken staan van het thema ”iets tot in de bodem uitzoeken”. Helemaal passend bij dit thema is het Outdoor seminar dat Rineke Dijkinga (Tuinder, natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut)  op 14 september as. organiseert, getiteld: De boer, de kok en de arts | Over de bodems onder onze gezondheid. 

Dit seminar gaat helemaal over de bodems onder onze gezondheid: die van de bodem waar onze voeding vandaan komt en de bodem onder onze eigen gezondheid & ons welzijn: onze darmen. Een dag vol interessante lezingen, interviews, een (h)eerlijk lunch en lekkere tussendoortjes. 

Volgens Rineke ligt de basis voor een volhoudbare, socialere, zorgzame, compassievolle en gezonde(re) toekomst van het eten op ons bord in de vitaliteit en veerkracht van deze beide bodems. Het doel van dit seminar is oa. een beweging van gelijkgestemden op te zetten waarbij  boer/tuinder, kok en arts bij elkaar aan tafel kennis delen en elkaar inspireren. 

SGVT biedt (als vroege aftrap voor onze jaarlijkse wintercolleges) max 5 kaarten gratis aan voor dit seminar aan CSA tuinders* uit ons netwerk. Wil je erbij zijn stuur dan zo snel mogelijk doch uiterlijk 26 augustus een mailtje naar harry@groningervoedseltuinen.nl 

Kijk op deze website voor meer info over dit bijzondere seminar.

Save the Date; de aftrap van de Wintercolleges is op zaterdag 26 oktober bij Rineke Dijkinga op haar Heerlijke Westerwoldse Land, meer info volgt. 

Succes met de oogst!

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *