Project coördinatoren Bas en Lorette stellen zichzelf voor

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Bas Welvering (links) en Lorette Verment (rechts) zijn nu officieel begonnen als projectcoördinatoren voor stichting Groninger Voedseltuinen. Bas was daarvoor ook al betrokken bij de stichting. Ze stellen zichzelf graag even voor!

Mijn naam is Bas Welvering. Als tuinder van een voedseltuin (De Blije Bodem in Groningen) ben ik enkele jaren geleden in contact gekomen met Stichting Groninger Voedseltuinen. Onze doelen kwamen zo overeen, dat ik heb besloten me bij de stichting aan te sluiten, inmiddels alweer zo’n twee jaar en met erg veel plezier. De taken zijn divers; ik begeleid onder andere startende tuinders, hou me bezig met kennisdeling en verbinding van tuinders, maar zit ook met gemeenten om tafel om te kijken hoe we samen naar een gezondere samenleving kunnen bewegen.

Mijn naam is Lorette Verment en sinds 1 april ben ik met veel enthousiasme aan de slag als projectcoördinator voor het project ‘Elk Dorp een Eigen Voedseltuin’. Ik ben 51 jaar oud en woon samen met mijn man en drie kinderen in Stedum. Naast mijn werk voor Groninger Voedseltuinen werk ik als projectleider bij Nationaal Coördinator Groningen. In mijn vrije tijd tuinier ik in dorpstuin De Heemen in Stedum, waar ik samen met dorpsgenoten groente en fruit verbouw. Daarnaast hou ik van yoga, lezen, wandelen en winterzwemmen.

Het project “Elk Dorp een Eigen Voedseltuin” sluit naadloos aan bij mijn passie voor het begeleiden van groene, kleinschalige initiatieven. Een voedseltuin zie ik als de kiem van een toekomstbestendige lokale gemeenschap. Ik geloof sterk in de kracht van gemeenschapszin en het belang van duurzaam leven. Ik ben blij dat ik hieraan kan bijdragen.

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *