Vacature Tuinder bij Zelfoogsttuin Zonnewending in Eelde-Paterswolde

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Vacature tuinder Zonnewending

Zelfoogsttuin Zonnewending is op zoek naar een ondernemende, zelfstandig werkende, ervaren tuinder (m/v) die alles in huis heeft om deze nieuw op te zetten tuinderij tot een succesvol geheel te brengen. In maart 2024 is er 1,8 Ha grond aangekocht aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde-Paterswolde door een bevlogen groep mensen die graag biologische, lokale, gezonde groenten en fruit wil telen met elkaar. Er is een parkeerplaats en schuur die in gezamenlijk eigendom is van met Coöperatie Voedselbos Eelde-Paterswolde die een voedselbos gaat opzetten op een aangrenzend perceel.

In 2025 willen we voor 75-100 zelfoogsters gaan telen op basis van CSA principe (community supported agriculture). In 2026 kan de tuin groeien naar 150-175 zelfoogsters en in 2027 naar 250-300 zelfoogsters. Stichting Zonnewending pacht de grond en probeert door middel van oogstdeelnemers, subsidies (momenteel loopt er een Leader subsidieaanvraag) en fondsenwerving, de aanschaf van het gereedschap en machines te bekostigen. Het plan is om twee polytunnelkassen van circa 26 x 8 meter te plaatsen. Er is ruimte voor eigen invulling van de teeltmethode. Je start als ZZP’er. Je kunt de beschikbare uren verdelen over het jaar, afhankelijk van de werkdruk (voorjaar en zomer meer uren dan in de winter). Als de tuin groeit, kan er mogelijk een VOF opgericht worden met meerdere tuinders. Momenteel zijn twee tuinders vrijwillig betrokken bij de opbouwfase en willen in 2025 actief meewerken in de zelfoogsttuin. Zij vormen graag een team met jou. We zoeken iemand met de intentie om zich voor lang(er)e tijd te verbinden aan
Zonnewending.

Uren: 2 tot 4 dagen per week (in overleg)
Vergoeding: in overleg, o.a. afhankelijk van je ervaring Verantwoordelijkheden:
– Teeltplanning opstellen & uitvoering teeltplan
– Bemesting, irrigatie, ziekten en plagen controleren
– Zorgen voor inventarisatie oogst en wekelijkse oogstmail
– Werken met vrijwilligers en begeleiden van stagiaires
– Samenwerking met het bestuur van Stichting Zonnewending

Heb je interesse om op zelfoogsttuin Zonnewending te komen werken? Dan horen we heel graag van jou! In je e-mail lezen we graag waarom je als tuinder bij Zonnewending wilt werken en hoe je invulling zou willen geven aan de start van de zelfoogsttuin. Ook ontvangen we graag je CV.

Heb je vragen, stel ze dan gerust via de e-mail of bel naar Elise (tuinder) 06-24792884 of John (voorzitter) 06- 29553372.
Reageer uiterlijk 15 oktober 2024 via info@zonnewending.nl

Zonnige groet,
Bestuur Stichting Zonnewending & Team Tuinders
www.zonnewending.nl

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *