Uitnodiging voor een inspiratiedag za 26 oktober bij de Rineke Dijkinga

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Orthomoleculair voedingsdeskundige, (kook-) boeken schrijfster, veelgevraagd spreker én tuinder Rineke Dijkinga is een bekendheid in ‘groen en gezond’ Nederland. Met al haar activiteiten heeft ze echt impact! Ze is een veelgevraagd spreker op menig congres en heeft een grote schare volgelingen op de socials. Rineke heeft, buiten dat ze  ‘natuurlijk’ een groot voorstander is van gezond, vers en lokaal eten, een prachtige visie ontwikkeld op de toekomst van ons eten. Ze brengt deze visie in praktijk op haar Westerwoldse Land. Een tuin van 4 ha, waar ze lezingen, seminars en workshops verzorgt. Op deze plek doet Rineke ook onderzoek naar de teelt en verwerking van ‘vergeten’ en ‘zaadvaste’ gewassen.

We willen jullie, CSA tuinders, uitnodigen voor een inspirerende dag op Het Westerwoldse land.  Op deze prachtige plek zal Rineke ons mee nemen in haar visie op voedsel van de toekomst.  Bovendien zal  er ook tijd zijn om met elkaar tips en tricks te delen en we zullen ook zelf praktisch bezig gaan.

Hoe ziet deze outdoordag eruit?
Tussen 10 en 10.30 uur: Welkom met koffie/thee en home-made lekkernij

10.30 uur: Tijdens een rondleiding op de tuin, neemt Rineke ons mee in haar visie op gezond voedsel en hoe een CSA tuin daar een middelpunt in kan zijn. Hoe betrek zij de buurt/consument/bedrijven & instellingen bij haar land? Dit doet ze door trainingen, cursussen, workshops en haar patch dagen;   
In het buitenland raakt het al steeds meer ingeburgerd als gezellig uitje: met je familie of vrienden een dagje naar een ‘patch’ (plek bij de boer) om zelf te groente te oogsten. Ook in Nederland wordt het fenomeen steeds bekender. Is dit een goede manier om debuurt/de consument/bedrijfskantines te betrekken juist bij het zelf weer oogsten van je voedsel? Op Heerlijk Westerwolds land gaat wordt elke patch gecombineerd met educatie en inspiratie: iedereen kan betaalbaar, gezond, lekker en divers eten als we de overvloeden die het seizoen ons biedt weer verwerken.

12.30 uur: Voedzame lunch met ingrediënten van het land/uit de regio die we in de buitenkeuken opeten

14.00 uur: Inspiratie middag met demonstraties/uitleg van allerlei onderwerpen passend bij de oogst van die dag (drogen, wecken, fermenteren, pickelen, inmaken, mindmap koken etc). Ook dit is in de buitenkeuken op het land. Dit is wat wij elke bezoeker op ons land leren zodat ze niet alleen huiswaarts met een tas vol eten maar ook volop inspiratie en kennis hebben om deze oogst te verwerken tot houdbaar eindproduct.

+/- 16.00/16.30 uur: huiswaarts hopelijk volop inspiratie.

Geef je op voor deze dag door een mail te sturen naar Harry@groningervoedseltuinen.nl
(let op! er is beperkt plek, CSA tuinders in het netwerk van SGVT hebben voorrang bij aanmelding).
Uiterlijk 14 oktober ontvang je bericht hierover

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *