Voedseltuinen in gemeentelijk beleid: in gesprek met Groninger Gemeenten

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Is er al een voedseltuin bij jou in de buurt? Weten jij en je buren de weg naar een voedseltuin te vinden? Misschien heb je geluk, maar niet iedereen zal met “ja” kunnen antwoorden.

Hoe maken we een voedseltuin ‘normaal’? Hierover zijn Bas, Rike, Jan en Lorette het gesprek aangegaan met medewerkers van acht Groninger gemeenten. Deze ‘voedselgesprekken’ vonden plaats op de voedseltuinen van Aukje (Klein Alma), Bas (De Blije Bodem), Esther (Het Groeipunt) en Quinten (De Woldtuin). Zo kregen de gesprekspartners een goed beeld van wat een voedseltuin is. We spraken over voedselbeleid, voedselagenda en gebiedsontwikkeling. Het waren positieve gesprekken als start van een goede samenwerking. Vragen die spelen zijn onder andere: “Hoe bereik je iedereen?” en “Hoe geef je ruimte aan voedseltuinen?”
Tijdens een Inspiratiesessie op 8 november gaan we hierover verder in gesprek met alle gemeenten samen. Daarmee zetten we weer een klein stapje richting onze grote droom: voor iedereen een voedseltuin in de buurt!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *