Oogstfeest

Stichting Groninger Voedseltuinen presenteert, met steun van het Nationaal Programma Groningen

Het Groninger Oogstfeest
‘Daar plukken we samen de vruchten van’

Op zondag 10 september vieren we de oogst van alle Voedseltuinen in de provincie Groningen. Een waardevol moment om met zoveel mogelijk bezoekers feestelijk stil te staan bij wat de natuur ons te bieden heeft. Dit jaar vieren we feest in Kiel-Windeweer, Bedum, Bad-Nieuweschans en Oostwold. Je kunt weer aanschuiven aan lange tafels voor een diner met Kee. Samen maken we er een fantastische dag van!

Feest!

Net als vroeger staan we dan feestelijk stil bij de opbrengst van de oogst. Dat doen we op de tuin ‘het Groeipunt’ in Kiel-Windeweer én op ‘de Woldtuin’ in Bedum. Dit jaar is het motto van het oogstfeest ‘daar plukken we samen de vruchten van’. Want van samen tuinieren wordt iedereen blij en het is gezond voor lichaam en geest. Het draait op deze dag dan ook om elkaar te ontmoeten en samen actief te zijn. Om je alvast een indruk te geven: zo zag het er vorig jaar uit!

Wat is er te doen?

Van alles waar we samen de vruchten van kunnen plukken: samen beplanten, samen luisteren naar intrigerende verhalen en het samen spelen voor jong en oud. Maar ook zullen we samen tuinders kistjes timmeren, leren over zaaien en oogsten en zal er een ruilmarkt op beide plekken worden georganiseerd.

Schuif aan tafel bij het Diner met Kee [vol]

We sluiten het oogstfeest af met een feestelijk 3-gangen diner, bereid door Kee van de Keeterij. Vanaf 18.00 uur zitten we samen aan lange tafels midden in de tuin te genieten van een ‘plant-based’ diner. Haar producten komen uit de tuinen van het oogstfeest of van lokale boeren uit de provincie. Kom je meeproeven van de oogst uit onze provincie? We vragen voor drie-gangen een bijdrage van 15 euro per persoon. Het diner is vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Oogstfeest op Het Groeipunt in Kiel-Windeweer

Kom lekker op de fiets of trek je wandelschoenen aan om deze feestelijke dag volledig buiten te zijn. Lukt dat niet en kom je met een auto? Parkeren kan op de parkeerplaats bij het voetbalveld aan de Klaplaan in Kiel-Windeweer. Dit staat goed aangegeven op verschillende plekken die toegang geven tot de Pieter Venemakade.  Daarvandaan is het slechts 5 minuten lopen naar de tuin van Esther. Voetgangers en fietsers kunnen wel gewoon gebruik maken van de voor-oprit bij de boerderij.

Tijd: vanaf 12.00 uur
Adres: Pieter Venemakade 61 in Kiel-Windeweer

Programma

Oogstfeest op De Woldtuin in Bedum

Tijd: vanaf 12.00 uur
Adres: Wolddijk 52 te Bedum.

Kom lekker op de fiets of trek je wandelschoenen aan om deze feestelijke dag helemaal  buiten te kunnen zijn. Lukt dat niet en kom je met een auto? Parkeer dan aan de Woldijk, langs de kant van de weg.

Programma

Oogstfeest bij Voedselbos Oogstwold in Oostwold

Een rondleiding door Gastronomisch voedselbos Oogstwold met aansluitend een 3-gangen lunch in de kas, inclusief een welkomstdrankje en een drankje tijdens de lunch. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Oogstwold.

Tijd: Van 11.30 uur tot ongeveer 14.00 uur
Adres: Op Ekamperweg 1a te Oostwold
Aanmelden: via de website www.oogstwold.nl

Fotowedstrijd

Het oogstfeest wordt op beide locaties geopend met de feestelijke prijsuitreiking van de fotowedstrijd voor leerlingen van de basisscholen uit Midden-Groningen en scholen rondom Bedum. Het thema voor de fotowedstrijd is: ‘samen tuinieren’. De winnaars ontvangen een prachtige uitvergroting van hun groepsfoto met daarbij een groen verrassingscadeau voor de hele groep.