Het Groninger Oogstfeest 2023: samen iets bij de wortels aanpakken

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Lange tafels tijdens het diner van het Groninger Oogstfeest, Ten Boer september 2022.

De datum voor het tweede Groninger Oogstfeest is bekend! De volgende editie vindt plaats op zondag 10 september. Met het Groninger Oogstfeest willen wij (liefst alle) voedseltuinen op de kaart zetten. Letterlijk en figuurlijk. Door een provinciaal feest te organiseren waar we Groningers kennis laten maken met de kansen en mogelijkheden van lokaal voedsel. Overdag ontmoeten enthousiaste mensen elkaar en ’s avonds genieten we aan lange tafels samen van een (h)eerlijke maaltijd.

Het allereerste Groninger Oogstfeest hebben wij afgelopen september gevierd op de Zelfoogsttuin in Ten Boer. Ook op andere plekken in de provincie zijn tuinen en andere aanjagers van lokaal voedsel aangehaakt met een eigen versie van het oogstfeest. Komende jaren willen we dit gaan herhalen en uitbouwen zodat in de hele provincie het oogstfeest gevierd wordt.

Ieder Groninger Oogstfeest krijgt zijn eigen thema. In 2023 is dat ‘Samen de vruchten ergens van plukken’.  We gaan dit jaar met elkaar in gesprek over de meerwaarde van samen tuinieren en hoe een voedseltuin kan bijdragen aan een levendige en gezellige buurt. De boodschap van het Oogstfeest 2023 is dat iedereen blij wordt van samen in de tuin bezig zijn, op je eigen manier; kinderen, ouderen en iedereen daartussen in.

Help mee met het Groninger Oogstfeest!

Omdat het geweldig is om samen iets moois neer te zetten zoeken wij vrijwilligers die een dagdeel of de hele dag willen helpen bij de opbouw, en op het Groninger Oogstfeest met het reilen en zeilen op de feest locatie. Dit kan gaan om activiteiten als bij een informatiekraam staan, helpen met het kinderprogramma, klaarzetten van spullen voor een activiteit en meer. Mocht je ideeën hebben voor het programma? Of wil je meehelpen bij de organisatie van het Oogstfeest? Wij zoeken provincie breed aanjagers en organisatoren!

Word je warm bij het idee om het Groninger Oogstfeest mee mogelijk te maken? Meld je dan hier via jeanine@groningervoedseltuinen.nl aan. We nemen spoedig contact met je op.

Groene groeten, team Groninger Oogstfeest

Paulien, Irma, Melanie, Ria, Karin en Jeanine

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *