Lente activiteiten in Voedselbos te Glimmen

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Inspiratietafel van Voedselbos Glimmen tijdens een evenement

In de lente komt de natuur weer tot leven en dat kun je ervaren in de lente activiteiten van Voedselbos te Glimmen. Op vrijdag 31 maart van 14:00 – 15:30 kun je meedoen met de eerste rondleiding van dit jaar. Op vrijdag 14 april, 28 april en 12 mei kun je je kennis en vaardigheden verrijken met de voedselbos inspiratiecursus. Of wil je gewoon zelf even rondlopen? Op woensdagen en vrijdagen staat het hek open van 10:00 – 15:00 en kun je de vrijwilligers in actie zien tijdens het bouwen van het educatie centrum en het aanplanten van voedselbos.

Rondleiding en producten

In de rondleiding krijg je uitleg over het voedselbos, het ontwerp en wandel je door de verschillende beplantingszones met diverse eetbare bomen en planten. Je ziet de knaagsporen van de bever en misschien zie je zelfs wel de ijsvogel over de Drentsche Aa scheren! Na de rondleiding is er voedselbosthee met iets verrassends te proeven. En vergeet niet de productentafel te bekijken met oogst die al verwerkt is tot bijvoorbeeld verschillende soorten sap, theemix en fruitleer.

De productentafel van Voedselbos in Glimmen

Voedselbos Inspiratiecursus
Wil je meer weten over de principes van een voedselbos en inspiratie op doen om zelf aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze Voedselbos inspiratiecursus, op vrijdag 14 en 28 april en 12 mei van 9:30 – 13:30. In drie ochtend krijg je kennis en inspirerende voorbeelden over wat een voedselbos tot een succes maakt. In deze cursus is er speciale aandacht voor de eetbare vijver. Ook leer je voedselbossmaken kennen tijdens de drie gezonde lunch proeverijen. De cursusleiders zijn Monique Wijn van De Godin Eetbaar Landschap en Marlies Duran, ontwerper van Voedselbos te Glimmen.

Informatie en aanmelden

Wie graag meer wil weten over of bij wil dragen aan het voedselbos of het educatiecentrum kan gaan naar de website www.voedselbosglimmen.nl. Onder ‘Meld je aan’ kun je je opgeven voor bovenstaande activiteiten. De bijdragen voor activiteiten en producten komen voor 100% ten goede aan de ontwikkeling van Voedselbos te Glimmen. Mensen met een kleine beurs kunnen altijd vragen naar de mogelijkheden via contact@voedselbosglimmen.nl.

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *