Studenten doen onderzoek naar hindernissen bij het starten van een voedseltuin

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Studenten voor gebouw

Leslie, Yasmin en Martin zijn drie studenten van de opleiding Global Responsibility and Leadership aan de Rijksuniversiteit Groningen / Campus Fryslân. Voor het tweede jaar werken ze samen met Stichting Groninger Voedseltuinen om obstakels te identificeren waar beginnende voedseltuinen tegenaanlopen. Zo hopen we dat het opstarten van voedseltuinen in de toekomst soepeler kan verlopen.

Leslie, Yasmin en Martin

De studenten: “We zijn hiervoor in gesprek met verschillende mensen die een rol spelen in een voedseltuin of bij het opstarten daarvan. Ook gaan we in april samen met de gemeente Westerkwartier een simulatie doen om te kijken waar je tegenaan kunt lopen bij het opstarten van een voedseltuin. Ten slotte zullen we in juni de uitkomsten van ons onderzoek presenteren aan de universiteit. In onze opleiding is duurzaamheid een belangrijk aspect en daarin sluit ons project naadloos aan op de missie van Stichting Groninger Voedseltuinen. Groente en fruit in de supermarkt komt uit alle uithoeken van de wereld en heeft dus al een heleboel kilometers gereisd voor het bij de consument komt. Lokaal geproduceerd voedsel is een belangrijke stap in het verduurzamen van de voedselketen en daar dragen wij graag aan bij.

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *