Voorvertoning ‘Onder het Maaiveld’ groot succes

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Etentje voorafgaand aan voorvertoning Onder het Maaiveld

Zondag 29 januari organiseerde Stichting Groninger Voedseltuinen (SGVT) in samenwerking met IVN Groningen/Haren en Herenboeren Groningen een voorpremière van de documentaire ‘Onder het Maaiveld’ in Forum Groningen. ‘Onder het Maaiveld’ is een film over het ondergrondse bodemleven. De film gaat begin maart  landelijk in première. Dankzij bovengenoemde samenwerking was het mogelijk deze film in het Forum Groningen  in voorpemière aan te bieden mét korting!

De film werd ingeleid door Isabel Duinisveld. Ze runde 23 jaar lang de Eemstuin, een biologisch-dynamische boerderij in Uithuizermeeden met verkoop op de Groningse Vismarkt. Deze voorvertoning bleek een schot in de roos, de aanmeldingen stroomden binnen. Binnen korte tijd was de voorstelling uitverkocht. Gelukkig hoefden we niemand teleur te stellen, want we hebben een extra voorstelling kunnen regelen.  Deze was ook volledig uitverkocht!

Netwerkevent met diner

Etentje in La Isla Bonita

Voorafgaand aan deze documentaire is er door SGVT een etentje georganiseerd in La Isla Bonita aan de Rademarkt. Dit was met 30 deelnemers ook uitverkocht. Voedseltuin tuinders hadden voorrang bij het reserveren. Dit leverde een mooie mix van gasten op; verschillende voedseltuin tuinders, initiatiefnemers van voedselbossen en gezamenlijke moestuinen, tuinders met een “no-dig” tuin, de community rondom regeneratieve zelfoogsttuin “de Blije Bodem”. Er viel genoeg te vertellen, er is veel uitgewisseld over ieders projecten en ervaringen.

Tijdens deze uitwisseling werd een fantastisch drie gangen menu geserveerd door creatieve duizendpoot Leonie Bais. Zij had flink uitgepakt voor ons en een fantastisch vegetarisch menu samengesteld met voornamelijk lokale seizoensgroenten. We kunnen dan ook terugkijken op een erg geslaagd evenement.

Al met al was het een mooie aftrap naar onze “Wintercollege” serie.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *