Nieuws van de Schansker Voedsletuin

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

De afgelopen maanden is er veel werk verricht op de Voedseltuin. Er is rondom flink gesnoeid om ruimte te maken voor stroken met fruitbomen en struiken. Dikke takken kunnen gebruikt worden als duurzaam stookhout en alle andere takken zijn we aan het versnipperen om paden te maken tussen de bedden. Een feest voor vele ondersteunende beestjes en schimmels! We hebben voldoende van de houtwal laten staan om inheemse biodiversiteit te behouden, zoals sleedoorn, beuk, wilg en es. De vogels zijn er blij mee.

Er zijn vele fruitbomen en fruitstruiken aangeplant en meters van groentebedden met aardbeien en aardappelen aangelegd en zullen de komende weken nog ontstaan. We gebruiken de Ruth Stout mulchmethode. Hiermee bedekken wij onkruiden, behouden de bodemstructuur en besparen onze ruggen omdat het een no-dig methode is. Doordat we de aarde niet keren blijven de juiste bacteriën op hun natuurlijke plek. Ook is er richting de straat een gevlochten wilgenhek gezet om een natuurlijke afzetting voor het vee te creëren waarmee zij tevens gevoed worden en de biodiversiteit ondersteund wordt. Onze nieuwe collega, Martijn Geven, is bij al deze werkzaamheden een onmisbare daadkrachtige aanpakker!

Vanuit de straat hebben je zeker ook al ons nieuwe schapenstallen in de verte kunnen zien pronken. De Solognote schapen zijn nu hoogdrachtig en we verwachten binnenkort de lammeren.

Het contact met de gemeente Oldambt verloopt goed en ze zijn enthousiast over de visie en aanpak van de Schansker Voedseltuin. Maar er is nog onduidelijkheid over welke informatie nog ingediend moet worden om de vergunning voor de voedseltuin eindelijk te kunnen verkrijgen. Het is immers een pioniersproject in het Oldambt. We blijven positief en in bijna dagelijks contact hierover.

Als jij iemand bent of kent die daadkrachtige ondersteuning aan de realisatie van de Schansker Voedseltuin wil bieden, verheugen wij ons op je bericht en maken graag kennis voor vrijwilligerswerk. Juist nu in de lente- en zomermaanden is veel leuk en divers werk te verrichten. Als je wat regelmatiger op de hoogte wilt blijven van de activiteiten op de Voedseltuin kan je ons het best via onze facebook pagina volgen. Ik verheug me jullie binnenkort een keer op straat of op de tuin te ontmoeten! Spreek me vooral aan.

Hartelijke groet,

Jody Busch

www.schanskervoedseltuin.nl

schapenstallen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *