Professionele tuinders gezocht voor voedseltuinen in Uithuizen, Winsum en Hoogkerk

Gepubliceerd door Mette van Zoest op

Stadsakker Hoogkerk

We zijn in gesprek met zorgaanbieder Cosis om in Uithuizen een voedseltuin op te starten op het nieuwbouw terrein van Cosis en Lentis. Voor dit plan zijn we inmiddels in gesprek met een potentiële professionele (CSA) tuinder (CSA = Community Supported Agriculture). Daarnaast zijn er mogelijk kansen voor een tuinder om in Winsum een voedseltuin te beginnen. Op dit moment wachten de indieners van dit plan op goedkeuring van de gemeente. Wij zoeken ondertussen naar een tuinder die hier aan de slag wil.

Voor de Dorpsakker in Hoogkerk zoekt Merlijn een kweker die het dagelijks beheer kan doen. Omdat er meerdere tweedejaars van de Warmonderhof (opleiding voor biodynamische landbouw) hebben gereageerd, verwachten we dat we Merlijn kunnen helpen aan een passende kandidaat.

We zijn op dit moment met twee tuinders in gesprek over een mogelijke subsidieaanvraag bij de Stichting Groninger Voedseltuinen. Het gaat daarbij om andere locaties dan hiervoor genoemd. We hopen dat deze aanvragen succesvol worden afgerond en kunnen er over een enige tijd meer over vertellen.

Een maand geleden hebben wij via de nieuwsbrief en de sociale media een oproep gedaan voor tuinders. De oproep was erg succesvol en heeft geleid tot een groot aantal aanmeldingen van mensen die graag aan de slag willen. Onze oproep was bedoeld voor professionele (CSA) tuinders maar ook veel ‘niet-professionele tuinders’ (die in hun vrije tijd een moestuin bijhouden) hebben gereageerd. Er is duidelijk veel animo in Groningen om, op allerlei manieren, te starten met eigen voedseltuinen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *